Sjenica: Predsednik ostaje?

U Sjenici je održan referendum o opozivu predsednika Opštine iz SDP-a Rasima Ljajića.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 28.08.2006.

10:42

Default images

Referendum o opozivu predsednika Esada Zornića iz Ljajićeve Sandžačke demokratske partije pokrenula je Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina. U SDP-u je rečeno da je na referendumu većina građana glasala protiv opoziva. Opštinska izborna komisija Sjenice, međutim, poništila je rezultate na 21 od 71 biračkog mesta na kojima su se građani juče izjašnjavali, a DS smatra da je u pitanju manipulacija Vlade Srbije.

Predsednik OIK-a Izet Prelić rekao je da je Komisija usvojila prigovore zbog propusta u radu pojedinih biračkih odbora. "Najviše prigovora odnosi se na kršenje izborne tišine i podmićivanje članova odbora, a podnela ih je Lista za Sandžak", rekao je Prelić.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac optužio je koaliciju Vlade Srbije na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom da fingira nepravilnosti na referendumu i tako nezakonito dovodi u pitanje pobedu Esada Zornića. Šutanovac je izjavio da je više nego očigledno da je Zornić dobio većinu i poverenje da ostane na funkciji.

Ljajić je, navodeći da su izjašnjavanje za opoziv pokrenule Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije, ocenio da je to veliki poraz Vlade Srbije, koja je mnogo uložila u opoziv gradonačelnika u Sjenici. "To je početak definitivnog političkog kraja Sulejmana Ugljanina, kome ni Vlada Srbije nije pomogla da pobedi na ovom izjašnjavanju", ocenio je Ljajić.

Zornić je za predsednika Opštine izabran pre dve godine. Ugljaninova koalicija tražila je opoziv zbog njegovog ukupnog lošeg rada. Skupština Opštine Sjenica je raspuštena početkom aprila i odlukom Vlade Srbije uvedene su privremene mere. SO Sjenica je bila u blokadi poslednjih godinu dana jer stranke nisu mogle da se dogovore o odborničkoj većini. U Sjenici su najjače stranke SDP, Lista za Sandžak i Narodni pokret Sandžaka.

Demokratska stranka poziva sve nadležne državne organe da ne dozvole nezakonitosti i da stanu u odbranu volje građana Sjenice, iskazane na juče održanom referendumu za opoziv predsednika opštine. Demokratska stranka upozorava na mogućnost nesaglednivih posledica i ističe da će Vlada Srbije biti odgovorna ako volja građana bude pogažena nezakonitim radom nadležnih organa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: