"Korupcija na placu za Merkator"

U Makedoniji je pokrenuta istraga zbog sumnji u korupciju pri prodaji zemljišta na kom treba da se gradi Merkator u Skoplju.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2005.

11:48

Default images

Državni tužilac je pokrenuo istragu protiv službenika u Ministarstvu finansija Makedonije zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i ovlašćenja i državno zemljište prodao Skopskom sajmu, bez javnog tendera, piše slovenački list Finance.

Prema prvim procenama, Makedonije je tim poslom oštećena za oko 10 miliona evra. Na tom zemljištu bi trebalo da bude izgrađen tržni centar Merkator, a uprkos nastaloj aferi predsednik uprave Merkatora Zoran Janković za Finance kaže da to ne bi smelo da bude problem. Finance pišu i da bi ta afera mogla da košta položaja ministra finansija Makedonije Nikolu Popovskog  i da je državni tužilac već izjavio da je izložen velikim pritiscima.

Finance u Makedoniji saznaju i da bi istraga mogla da zaustavi gradnju Merkatora u Skoplju, a izvori lista navode i sumnje da u pozadini afere stoji uticajna Delta iz Srbije, kojoj u korist ide svako sprečavanje širenja Merkatora na Balkanu, za B92 javlja Jelica Greganović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: