Maturska "zabava"

Novosadski dnevnik "Mađar so" piše da je u subotu u Paliću grupa Srba maltretirala grupu Mađara, tražeći od njih da se presele u Mađarsku.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2005.

10:53

Default images

Prema mađarskoj štampi, do incidenta je došla tokom proslave mature u jednom restoranu, kada je došlo do tuče srpskih i mađarskih mladića. Mađarski premijer Ferenc Đurčanj je, tokom prošlonedeljne posete SCG, boravio i u Vojvodini. Tada je ručao u lokalu na Paliću ispred kojeg je u subotu došlo do incidenta. On je danas zatražio reakciju loklanih vlasti.

Dva dana pre Đurčanjeve posete, predsednica mađarskog Parlamenta Katalin Sili je u Paliću otvorila kamp tolerancije sa svojim kolegom iz Srbije Predragom Markovićem.

Mađarski premijer izjavio je da Mađarska očekuje da lokalne vlasti energično reaguju povodom poslednjeg incidenta u Paliću. On je mađarskom radiju rekao da se "ne može dopustiti diskriminacija zbog porekla". Đurčanj je podvukao da je u "Mađarska očekuje da vlasti energično reaguju u ovakvim slučajevima, bez obzira na to da li postoje nacionalistički motivi".

Međutim, portparol subotičkog sekretarijata MUP-a Ljubiša Ivanović izjavio je da se poslednji incident u Paliću "ne može smatrati međunacionalnim". "Reč je o incidentu sa lakšim telesnim povredama kao posledicama i ne može se smatrati međunacionalnim incidentom", rekao je Ivanović.

Subotička policija: Tuča maturanata zbog devojke

Subotička policija saopštila je da je nedavna tuča maturanata subotičke Gimnazije "Svetozar Marković" Srđana Cvijanovića i Alberta Boroša izbila zbog devojke, dok povređeni Boroš tvrdi da je napadnut na nacionalnoj osnovi.

Policija je saopštila da je, na osnovu razgovora sa svedocima i učesnicima, utvrdila da je do tuče na proslavi maturske večeri 28. maja došlo zbog dobacivanja Boroša devojkama, dok je sedeo sa društvom na klupi ispred restorana "Mala gostiona" na Paliću.

"Revoltiran njegovim postupkom, Cvijanović odvodi svoju devojku u restoran i vraća se u nameri da se obračuna sa Borošem. Tom prilikom Cvijanović je udario Boroša nekoliko puta i naneo mu lake telesne povrede šakom, što je konstatovano i u subotičkom Medicinskom centru", navela je policija. U saopštenju je navedeno da Boroš prilikom intervencije nije želeo da se obrati lekarima za pomoć, te da je to učinio na insistiranje policajaca.

Protiv Cvijića je podneta prekršajna prijava, a o incidentu je obavešten i opštinski javni tužilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: