Pejčić: Prete mi smrću

Poslanici SPO-a u Srbije koji nisu lojalni rukovodstvu kažu da su dobili pretnje smrću ako ne vrate poslaničke mandate.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2005.

13:23

Default images

Upismu ministru policije Draganu Jočiću, poslanik SPO-a Bogoljub Pejčić navodi da je njemu kao i poslaniku SPO-a Radetu Teodoroviću juče telefonom zaprećeno da će biti mrtvi ako ne vrate poslaničke mandate koje je od njih tražilo rukovodstvo stranke.

"To su primitivne pretnje, obesićemo te za ovo ili ono, onda naćićeš se mrtav u gepeku, prete nam porodici i deci, ukoliko ne vratimo mandat, njemu su dali dva dana meni tri, znači ja imam još jedan dan fore života. Nismo se uplašili tih pretnji samo nam je žao da čovek koji je bio žrtva političke mafije služi se tom istom mafijom protiv svojih politčkih neistomišljenika i doskorašnjih prijatelja", kaže Pejčić.

Pejič kaže da ima 6-7 brojeva telefona sa kojih su upućeni preteći pozivi i da ih policija trenutno ispituje.

Sanja Čeković, jedna od četiri poslanika SPO-a lojalna Vuku Draškoviću kaže da ne zna odakle dolaze te pretenje i da je to ružan i postupak koji se nikako ne može opravdat; "Srbija je zemlja ukojoj se dešavaju razne stvari. Ja to nikome ne želim i osuđujem uvek takav potez i smatram da je i Bogoljub Pejčić i poslanici SPO-a da su ostali dosledni ideji SPO-a da se otvore dosijei, da se reše sva ubistva u Srbiji ne bi došli do takve situacije".

Portrapol SPO-a Vlajko Senić kaže da ovo nisu prve pretnje koje stižu ljudima iz te stranke: "Moram da kažem da su i drugi članovi i mnogi članovi SPO-a širom Srbije u proteklih nekoliko nedelja dobijali uglavnom pretenje putem sms poruka mobilnim telefonima. Mi te pretnje zaista nismo shvatali ozbiljno niti smo želeli da time opterećujemo MUP. Protiv smo političkih pretnji ali bi nam bilo važno da se ovo sa čime se izašlo u javnost do kraja istraži i da vidimo ko i u čije ime preti".

Pejčić i Teodorović su među poslanicima koje je rukovodstvo SPO isključilo iz članstva. Glavni odbor SPO tražio je 19. marta od osam poslanika u Skupštini Srbije i jednog u Skupštini Srbije i Crne Gore da vrate mandate zbog nepoštovanja Statuta, Programa i odluka stranke, a posle sukoba koji već duže tinjaju u toj stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: