Ko ruši SPO

Predsednik SPO-a Vuk Drašković kaže da se ta stranka ruši spolja i da to rade koalicioni partneri u Vladi, osim G17 i njihovi oslonci van Vlade.

Izvor: B92, Beta

Subota, 19.03.2005.

12:42

Default images

On je za "Večernje novosti" rekao da se jedna grupa poslanika odmetnula onog trenutka kada je Glavni odbor stranke zatražio od poslanika da krenu u javnu, ofanzivnu akciju, tražeći ispunjavanje svih obaveza prema Hagu, uključivanje u srpsko-albanski dijalog i demontiranje Miloševićevih centara moći u službama bezbednosti.

Drašković je siguran da će se Srpski pokret obnove odbraniti i kaže da SPO ne izlazi iz vladajuće koalicije jer bi rušenje Vlade Srbije u ovom trenutku značilo dovođenje na vlast radikala.

GO SPO traži vraćanje mandata

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove u subotu je od osam poslanika Skupštine Srbije i jednog poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore zatražio da vrate mandate Glavnom odboru SPO-a.

Kao je izjavio direktor SPO-a Srđan Srećković, vraćanje mandata zahtevano je od poslanika Vojislava Mihajlovića, Veroljuba Stevanovića, Nikole Jovanovića, Radoslava Jovića, Radovana Teodorovića, Radojla Bukvića, Slobodana Živkucina i Bogoljuba Pejčića i poslanika u Skupštini SCG Slađana Radovanovića.

"Odluka je usvojena jednoglasno, a hitno vraćanje mandata zahtevano je zbog nepoštovanja Statuta, Programa i odluka SPO-a", rekao je Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: