Nove pogibije u Iraku

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

10:22

Default images

U Kufi su u nedelju poginula dva američka vojnika i oko 20 pripadnika milicije Moktade al Sadra.

Zvaničnik koalicionih snaga kaže da su posle pogibije dva vojnika američke snage uzvratile vatru i ubile oko 20 Sadrovih boraca. "Akcije na terenu pokazuju da Sadr nije proglasio primirje u Kufi. Ako nas njegova milicija bude napadala, mi ćemo odgvoriti na prikladan način", rekao je on.

Primirje između šiitskih paravojnih formacija radikalnog vođe Moktada al Sadra i snaga koalicije, u Kufi, koje je stupilo na snagu u četvrtak, nekoliko puta je prekinuto.

U eksploziji automobila-bombe u Bagdadu u ponedeljak je poginulo najmanje dvoje Iračana, a 13 ih je povređeno, izjavio je pukovnik Majk Marej i dodao da za sada nije poznato šta je bila meta napada. Jedan američki vojnik je izjavio da je eksploziju izazvala improvizovana eksplozivna naprava postavljena u automobil.

Jedan američki vojnik je poginuo, a dva su povređena južno od Bagdada kada je njihovo vozilo naišlo na bombu ručne izrade. Kako je saopštila američka vojska, incident dogodio u nedelju uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: