Ubijen tigar koji je pobegao iz ZOO-vrta na Paliću

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2003.

10:10

Default images

Za razliku od neposlušnog tigra u Njujorku, koji je pošto je napao gazdu samo omamljen kako bi bio smiren, subotička tigrica koja se usudila da napusti otvoreni kavez u  zoološkom vrtu, nije više među živima. Objašnjenje je da sredstva za narkozu razdražuju tigrove. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Subotice Larisa Inić, tigricu, koja je u nedelju pred kraj radnog vremena izašla iz kaveza iz zoo vrta na Paliću ubio je policajac, a intervencija je izvršena na poziv direktora. Direktor zoo vrta Ignacije Tonković kaže da je timaritelj, prilikom čišćenja kaveza, zaboravio da zatvori vrata, kao i da će protiv tog radnika biti pokrenut postupak odgovornosti. “Pravilo, kada se radi o zveri, jeste da se nikada ne pokušava vraćati u kavez u kome su bili, nego da se u što bržem roku oni likvidiraju”, rekao je Tonković. Tigrica je posle bega pronađena kako leži uz ogradu Vrta sa unutrašnje strane, a Tonković tvrdi kako sredstvo za uspavljivanje nije upotrebljenjo, zato što su u prvoh fazi narkoze životinje razdražljive. Tonković tvrdi da je postupio u skladu sa propisima Evropske asocijacije zoo vrtova. “Ali, i mimo tih propisa, ja kao veterinar ne bih se mogao upustiti u narokozu i spašavanje tigrice, a da postoji i najmanja mogućnost da neko od ljudi bude povređen”, rekao je on. Na pitanje kojim sredstvom za uspavljivanjem raspolaže Zoo vrt na paliću, Tonković je rekao da je reč o duvaljci sa dometom 5-6 metara i sredstvu Imobilan. Ubijena tigrica došla je na Palić iz beogradskog zoo vrta i bila je stara 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: