Bliks više nije šef inspektora UN

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

21:30

Default images
Hans Bliks je, nakon tri godine, u ponedeljak napustio mesto šefa inspektora UN za razoružanje Iraka, a generalni sekretar UN Kofi Anan je pozdravio "njegov mir, dostojanstvo i profesionalizam" koji je pokazao radeći pod pritiscima. Bliks (75) je bio meta napada američkih medija zato što je izrazio sumnje u postojanje oružja za masovno uništavanje u Iraku, nekoliko nedelja pre početka rata, 20. marta. Anan je u pismu izrazio "duboku zahvalnost" tom Šveđaninu za obavljeni posao. "Mali broj zvaničnika UN poseduje mir, dostojanstvo i profesionalizam koji ste vi pod pritiscima pokazali", istakao je Anan. Generalni sekretar UN je takođe ocenio da su Bliksov integritet, objektivnost i procena bili "adut UN i čitave međunarodne zajednice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: