MOMIR BULATOVIC PODNEO PISMENU OSTAVKU

Podeli

Predsjednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Momir Bulatovic, podnio je pismenu ostavku na tu funkciju. "Svim clanovima i simpatizerima partije zahvaljujem na saradnji u izuzetno teskim uslovima politicke borbe za ostvarenje casnih ciljeva na kojima je nasa partija nastala i dozivjela svoju najvecu afirmaciju", navodi se u tekstu Bulatoviceve ostavke. Visoki funkcioner SNP-a Vuksan Simonovic potvrdio je na konferenciji za novinare da je Momir Bulatovic podnio ostavku, ali nije zelio da je komentarise, javlja dopisnik Radija B92 iz Podgorice, Nebojsa Skenderi.

"Da, Momir je podnio ostavku na mjesto predsjednika partije", bio je kratak Simonovic.

Uslijedile su i prve reakcije na Bulatovicevu ostavku. Clan Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Milovan Djurickovic, komentarisuci ostavku predsjednika SNP-a, ocijenio je to kao znacajan politicki dogadjaj. Po njegovim rijecima sustinski, mada ne i formalno, SNP javno priznaje da je od svog osnivanja do danas vodila pogresnu politiku.

"SNP javno priznaje cinjenicu da je ista dozivjela krah, zato i zuri da je u sto kracem roku pred predstojece paralamentarne izbore napusti. Nazalost, rijec je samo o formi jer u skladu sa onom narodnom 'vuk dlaku mijenja ali cud nikada' oni i dalje sluze istoj politici kojoj su sluzili i pod gospodinom Milosevicem", rekao je Djurickovic.

Glavni odbor SNP-a je u utorak saopstio da je vodjenje partije do kongresa 24. februara preuzeo izvrsni odbor partije na cije je celo postavljen jedan od potpredsjednika Predrag Bulatovic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 839 idi na stranu