KORAC O ODGOVORNOSTI SLUZBE DRZAVNE BEZBEDNOSTI

Podeli

Jedan od lidera DOS i predsednik Socijlademokartske unije, Zarko Korac, podsetio je javnost da Sluzba Drzavne bezbednosti, iako je obecala, nije podnela izvestaj o autenticnosti dokumenta koji govori da je novinar Slavko Curuvija pracen pre nego sto je ubijen.

"Nemamo relevantne podatke, ali u Beogradu se mnogo govori da je jedan od koministara policije, gospodin Nikcevic bio na celu odeljenja za pracenje Sluzbe drzavne bezbednosti u trenutku kada je Curuvija pracen", rekao je Korac, prenosi Radio B 92. " Da li je dokument s kojim je javnost upoznata autentican, i ako je autentican, da li je skracivan, jer postoje i takve informacije", upitao je Korac.

U vezi sa spekulacijama o tome ko je novi ministar unutrasnjih poslova Srbije, Korac je rekao da je sam "pomalo zapanjen, sve je u senci imena ministra". "Nema sukoba Kostunice i Djindjica oko toga, niti se ikad svadjamo oko toga, niti uopste raspravljamo o tom imenu. Prosto ocekujemo da ce mandatar naci pogodnu licnost, jer postoji politicka odluka koja kaze da ta osoba ne treba da bude lider DOS-a i da ne bude iz MUP-a Sta vredi odlican ministar ako nemate parlamentarnu kontrolu, i ako se ne raspravi sta se desavalo u prethodnom periodu. O Ivanu Stambolicu javnost vise i ne govori. Da li ste sigurni da je ubijen? Sta ako sedi u nekom podrumu i ceka da mu neko pomogne?", upitao je Zarko Korac, prenosi Radio B 92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 839 idi na stranu