Poginuo major policije i napadac, Albanac sa Kosova

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2000.

19:29

Default images
Major policije Slavisa Dimitrijevic ubijen je, a tri policajca su ranjena u napadu Albanaca na putu Bujanovac-Gnjilane u blizini sela Konculj, saopstilo je u nedelju Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije. U saopstenju se navodi da su "albanski teroristi koji su presli sa teritorije Kosova i Metohije, 26. februara ove godine oko 23.00 sata, izvrsili teroristicki napad na patrolu policije Sekretarijata unutrasnjih poslova u Vranju - Odeljenje unutrasnjih poslova u Bujanovcu". "Teroristicki napad je izvrsen iz zasede, automatskim oruzjem i rucnim bombama", navodi se u saopstenju i dodaje da su "policajci energicno uzvratili na vatru". "Tom prilikom je poginuo clan teroristicke grupe albanskih separatista Fatmir Ibisi iz Gnjilana", stoji u saopstenju i precizira se da je "Ibisi pripadnik 'Zastitnog korpusa Kosova'". Ranjeni policajci se nalaze na bolnickom lecenju i nalaze se van zivotne opasnosti, navodi se u saopstenju MUP-a Srbije. Dvojica povredjenih policajaca smesteni su u Nis, gde se lece na hiruskoj klinici. Kako javljaju izvestaci Bete, u nisku bolnicu prebaceni su Dragan Filipovic i Srecko Radivojevic, dok je na ortopedskom odelenju bolnice u Vranju smesten njihov kolega Goran Dimcic.

Napad u selu Konculj koje se nalazi desetak kilometara od granice sa Kosovom, jos je jedan je u nizu incidenata koji se dogadjaju poslednjih meseci na jugu Srbije, javlja izvestac Radija B2-92 Vojkan Ristic. U ranijim oruzanim napadima ranjena su dva pripadnika MUP-a Srbije. Nezvanicno se saznaje da je iz bezbednosnih razloga zatvoren put Bujanovac – Gnjilane, a iz istih razloga to je pre izvesnog vremena ucinjeno i sa putnim pravcem koji od Preseva vodi prema Gnjilanu. Radnje i restorani u Bujanovcu se zatvaraju pre kraja radnog vremena, jer se sa prvim mrakom niko ne oseca bezbednim na javnim mestima. LJudi se povlace u kuce, brinuci o tome sta bi moglo da se desi. Ulicama Bujanovca patroliraju naoruzani pripadnici MUP-a Srbije. U selu Ristovac nadomak Bujanovca kao refleksija poslednjih incidenata u nedelju nije radila stocna pijaca. Strah je bio jaci od potrebe za trgovinom. Zitelji ove opstine ulaze u jos jednu neizvesnu noc.

Pored incidenta u selu Konculj, u Bujanovcu se u petak uvece desio jos jedan uznemiravajuci dogadjaj, kada je oko 20.10 casova, u blizini zgrade opstinskog suda, odjeknula eksplozija. Eksplozivna naprava bila je postavljena neposredno uz kotlarnicu. Povredjenih nije bilo, potvrdio je u subotu istrazni sudija Slavoljub Mihajlovic. On je tada rekao da se pretpostavlja, "mada je istraga u toku, da su eksplozivnu napravu podmetnuli ekstremisti sa Kosova", prenosi Beta.

Pomocnik ministra pravde Srbije Dusan Paripovic izjavio je u Bujanovcu da je podmetnuta eksplozija u kotlarnici u centru tog grada teroristicki akt albanskih separatista. Predsednik Opstinskog suda u Bujanovcu Vera Manic ocenila je da pricinjena steta na sudskoj zgradi iznosi 500.000 dinara. Steta pricinjena na nadzemnim cisternama i nastala zbog isticanja na ulicu velike kolicine mazuta, procenjuje se na oko 600.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: