"Beograd ometa saradnju s Haškim tribunalom"

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.01.2003.

13:00

Default images

Portparol Haškog tribunala Florans Artman optužila je vlasti u Beogradu za "veliku opstrukciju" saradnje s tim sudom. Ona je podgoričkom listu "Publika" rekla da je Nacionalni savet za saradnju s Tribunalom "propustio da odgovori na dosta zahteva" suda, precizirajući da se ti zahtevi ne odnose samo na hapšenja osumnjičenih za ratne zlocine, već i na pristup svedocima i arhivima. Ona je navela da su Tribunalu "nedostupna neka dokumenta koja bi trebalo da budu javna", a koja se odnose na suđenje Slobodanu Miloseviću i da taj sud nije dobio odobrenje za svedočenje određenih ljudi.

Ona je istakla da je doskorašnji predsednik Srbije Milan Milutinović sada "običan građanin Srbije" i da u Tribunalu očekuju da on bude vrlo brzo izručen tom sudu, podsetivši na izjavu premijera Srbije Zorana Đinđića da će Milutinović biti uhapšen ako se sam ne preda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: