Solana pozdravio usvajanje Ustavne povelje

Izvor: B92

Petak, 06.12.2002.

20:26

Default images
Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana saopštio je da usvajanje nacrta Ustavne povelje dokazuje da novi odnos između Beograda i Podgorice ima široku podršku svih glavnih partija u obe republike. “Očekujem da će Povelja biti brzo usvojena u parlamentima Srbije i Crne Gore, a potom i prosleđena Saveznom parlamentu. Napredak u ekonomskoj harmonizaciji i institucijama nove zajednice trebalo bi da ide podruku sa radom na Povelji, i apelujem na sve umešane partije da intenziviraju napore za postizanje značajnog napretka ka evropskim integracijama”, poručio je Solana u saopštenju za javnost.

Tako glasi lična poruka Havijera Solane, ali, kako je za Radio B92 najavila njegov portparol Kristina Galjak, zvaničnim saopštenjem povodom usvajanja nacrta Ustavne povelje Srbije i Crne Gore oglasiće se Savet ministara Evropske unije: “Sledećeg ponedeljak i utorka, znači 9. i 10. decembra, ministri inostranih poslova zemalja EU i visoki predstavnik Solana poslaće jasnu i veoma pozitivnu poruku Srbiji i Crnoj Gori, i gradjanima Srbije i Crne Gore koji su pokazali želju da budu veoma bliski sa EU”, najavila je za B92 Kristina Galjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: