Vise hiljada Srba ispred Okruznog zatvora u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2000.

19:16

Default images
Vise hiljada Srba okupilo se u cetvrtak ispred Okruznog zatvora u Kosovskoj Mitrovici kako bi pruzili podrsku zatvorenicima koji vec 25 dana strajkuju gladju i zahtevaju da im se sto pre organizuju sudjenja. Do napetosti je doslo kada su pripadnici Kfora pokusali da rasture skup, na sta su okupljeni burno negodovali, preteci da ce na silu da se probiju u zatvor. Masu je ubrzo smirio jedan od clanova lekarskog konzilijuma Stevan Baljosevic koji je sa jos nekolicinom lekara za vreme okupljanja pregledao zatvorenike. On je okupljenima preneo da su pritvorenici dobro, ali da je zdravstveno stanje nekih od njih zabrinjavajuce. Skup je trajao oko sat vremena, a pripadnici Kfora su odustali od namere da rasture protest. U mitrovackom zatvoru, koji je pod medjunarodnom upravom, gladju strajkuje 36 od 41 pritvorenog Srbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: