DOS USVOJIO IZVESTAJ O RADU VLADE SRBIJE

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2002.

19:00

Default images
Lideri DOS-a prihvatili su na sednici Predsednistva u ponedeljak izvesaj o radu Vlade Srbije, koji je podeno premijer Zoran Djindjic. Na sednici je doneta odluka da liderima Reformista Vojvodine i Nove Srbije Miodragu Isakovu i Velimiru Ilicu budu ponudjena mesta potpredsednika u rekonstruisanoj Vladi. Na sednici predsednistva vladajuce koalicije odrzanoj na Dedinju odluceno je i da se fomiraju dva nova ministarstva - lokalne samouprave i za zastitu zivotne sredine.

Novi ministri bice Rodoljub Sabic i Andjelka Mihajlov, a za ministra zdravlja predlozen ce biti Tomica Milosavljevic U obracanju novinarima, Zoran Djindjic je rekao da na ostalim mestima u vladi nece biti izmena.

Upitan koje ce funkcije obavljati Isakov i Ilic, Djindjic je odgovorio: "Kada smo Ilic i ja pre dva, tri meseca razgovarali na tu temu, njegova zelja je bila da on bude neka vrsta konsultanta ili savetnika za investicije u nekim lokalnim komunalnim sistemima, kao neka vrsta inicijatora nekih projekata koji bi onda, kroz druge organe, bili izglasavani i sprovodjeni. On je zeleo da ubrza postupak dolaska investicija, pre svega u lokalne sredine u Srbiji. Nismo razgovarali o poziciji koju bi imao Mile Isakov, ali ja vidim potrebu, s obzirom na donosenje zakona o radiodifuziji, mislim da treba da jedan potpredsednik bude zaduzen za postupak sprovodjenja tog zakona, jer ce tu biti dva ili tri zakona koji na potpuno novi nacin uredjuju pitanje javnog informisanja u Srbiji. Znaci jedan od potpredsednika ce to sigurno raditi. Da li ce to biti neko od postojecih potpredsednika ili Isakov - to cemo videti, ali to je stvar internog dogovora unutar vlade".

Zoran Djindjic je izjavio da ocekuje da Velimir Ilic udje u Vladu i naglasio da, ukoliko predsednik Nove Srbije ne prihvati mesto potpredsednika, ono nece biti ponudjeno nikom drugom.

Lideri DOS-a doneli su odluku i da se ubrza proces primene sporazuma Srbije i Crne Gore. Djindjic je novinarima rekao da ce do kraja nedelje biti odrzan sastanak sa predstavnicima crnogorske koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" na kome ce se dogovoriti datum nastavka sednice Savezne skupstine na kojoj ce biti razmotren taj sporazum.

Odgovarajuci na pitanje da li su se lideri vladajuce koalicije izjasnili o kampanji Demohriscanske stranke Srbije za nezavisnu Srbiju, Djindjic je rekao da je dogovoreno da "glavna tema clanova vlade u narednom periodu budu reforme". "Dogovorili smo se da se malo spusti intenzitet svih drugih teme koje su stranacke i koje malo odstupaju od toga, tako da se podrazumeva da i ta tema DHSS-a u narednom periodu treba da bude na malo nizem intenzitetu, da to ne bude glavna tema u medijima, a da, s druge strane, ono sto radi vlada, ciji je ministar i Vladan Batic, bude u nekom drugom planu. Tokom leta imamo veliki posao rekonstruisanja javnih preduzeca, pre svega EPS-a, zatim zdravstva, zatim imamo prioritet suzbijanja kriminala, korupcije i stvaranja sistema javne bezbednosti i to treba da bude i neka vrsta politicke kampanje. Nas opsti zakljucak je da DOS niti je iscrpeo svoje reformske potencijale, niti je obavio svoj reformski posao da bi imao pravo da se sada bavi nekim drugim temama", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: