Urednik: Snimak star do dve godine

Novinar televizije Federacije BiH Bakir Hadžiomerović ostaje pri tvrdnji da su snimci Ratka Mladića, emitovani na toj televiziji, stari najviše dve godine.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

09:37

Default images

"Na snimcima su i njegova unuka rođena 2001, a i unuk koji je rođen 2006. godine. Takođe na snimku guslarskog sijela vidi se djevojčica, već odrasla, kako mu sjeda u krilo, a reč je o njegovoj unuci... Stoga je nemoguće da su snimci stariji od osam godina", rekao je Hadžiomerović sarajevskim medijima, nakon tvrdnji Beograda da su snimci stari bar osam godina.

Na pitanje ima li dokaze da je snimak Ratka Mladića kada se grudva u snegu sa svojom suprugom i snahom nastao prošle ili pretprošle zime, Hadžiomerović je odgovorio potvrdno, ne želeći da iznosi više informacija o svojim izvorima.

"Sva negiranja i insinuacije iz Beograda su očekivani, jer šta drugo očekivati od vlasti u kojoj Mladić posljednjih 14 godina živi slobodno", izjavio je urednik političkog magazina, koji je u sredu objavio amaterske snimke Ratka Mladića nastale u proteklih 12 godina na području Srbije i jedan snimak koji je sačinjen na svadbi u Istočnom Sarajevu.

Hadžiomerović je nazvao suvišnim tvrdnje predsednika Nacionalnog saveta za saradnju Srbije s Tribunalom Rasima Ljajića, prema kojim su snimci na FTV-a objavljeni da bi se sprečila promena stava Holandije o pitanju ukidanja viza i da bi se Srbija dovela u situaciju da se brani od optužbi kako ne čini sve da okonča saradnju s Tribunalom.

"Nemam razloga ljudima dodatno objašnjavati šta su videli na ekranima i ko je osoba čije su šenlučenje iz proteklih godina gledali. Ne bi me začudilo da nas optuže da smo sve to montirali", izjavio je Hadžiomerović.

On nije želeo da govori o načinu na koji je došao do snimaka koji traju više od sat vremena, a od kojih je u više od 50 minuta Mladić u prvom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: