Britanija: 14 novih slučajeva gripa

Brisel, London -- Britansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je zabeleženo 14 novih slučajeva zaraze novim gripom, čime se ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo na 101.

Izvor: Beta
Podeli

Zavod za zaštitu zdravlja potvrdio je da je 10 novih slučajeva registrovano u Londonu, a tri u jugoistočnoj Engleskoj i jedan na jugu zemlje. Kako se navodi, u 11 novih registrovanih slučajeva radi se ljudima koji su bili u kontaktu sa osobama koje su ranije registrovane da imaju takozvani meksički virus.

U druga dva slučaja radilo se o ljudima koji su se nedavno vratili iz Meksika, dok je jedini slučaj koji je još uvek nepoznanica i dalje pod istragom.

Belgija: Peti slučaj novog virusa

Belgijsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je u toj zemlji zabeležen novi, peti slučaj zaraze novim virusom gripa H1N1.

Medicinska služba zadužena za infektivne bolesti saopštila je da je jedan mladić danas bio pozitivan na virus H1N1.

Identitet zaraženog mladića nije otkriven.

Za sada se zna da je on upućen u karantin, gde će biti zajedno sa još četvoro drugih pacijenata zaraženih meksičkim virusom.

Belgijske vlasti navode da se svi zaraženi osećaju dobro i da se očekuje da će se svi oni u potpunosti oporaviti.

Mediji u Belgiji javili su ranije da je u prva dva slučaja zaraze novim virusom reč o ljudima koji su se nedavno vratili sa puta iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.