Dinkić: Treba smanjiti Vladu

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da bi Vladu Srbije trebalo smanjiti na 15 do 17 ministarstava, čime bi postala jeftinija i daleko efikasnija i brža.

Izvor: Beta, Blic

Subota, 18.04.2009.

01:25

Default images

"Kada imate ovoliko resora, dok se mi nešto dogovorimo na nivou koalicije, onda u vladi i dok to dođe do onih koji bi to trebalo da sprovedu, izgubi se mnogo vremena", rekao je Dinkić za Blic. On je kazao da to ne znači odricanje od pojedinih ministara, jer se ne radi o pojedinačnim karijerama, već o objektivnoj potrebi društva da ima manju i efikasniju vladu.

"Smanjenje broja resora bio bi logičan potez kojim bi se ceo paket vladinih mera zaokružio i bio bi tačka na i", istakao je on i poručio onima koji su nezadovoljni smanjenim rashodima po ministarstvima da budu svesni da "niko nije nezamenljiv, bez obzira na to iz koje stranke dolazi".

On je dodao da je i predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić bio za smanjenje broja ministarstava, kada su o tome razgovarali.

Dinkić je rekao da mera smanjenja plata u državnoj upravi mora da važi i za Narodnu banku Srbije "koja uvek ima na raspolaganju opciju da sama donese odluku o smanjenju plata".

Upitan kada će građani dobiti besplatne akcije NIS-a, budući da je to zatvoreno akcionarsko društvo, Dinkić je naveo da je ta kompanija dužna da to uradi u narednih šest meseci od privatizacije.

"Dakle, nije reč o volji nego o zakonskoj obavezi. Istovremeno radimo na promenama zakona o besplatnim akcijama", kazao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: