Španija:Imigranti odlaze zbog krize

Više od 700 nezaposlenih imigranata zatražilo je od španske Vlade da im pomogne da se vrate u zemlje porekla.

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2008.

00:52

Default images

To je u skladu sa planom kojim bi strani radnici bez zaposlenja u Španiji trebalo da budu ohrabreni da odu iz zemlje, saopštilo je špansko Ministarstvo rada. Plan španske Vlade je stupio na snagu u septembru sa ciljem da se zemlja što efikasnije izbori sa ekonomskom krizom.

Kriza je skoro tri miliona Španaca ostavila bez posla, po čemu ta zemlja prednjači u odnosu na ostale članice Evropske unije.

Prema tom planu, imigranti koji nemaju zaposlenje i koji žele da se vrate u svoje zemlje mogu da podnesu zahtev da dobiju jednokratnu nadoknadu.

Ministarstvo rada je saopštilo da se 767 stranih radnika do sada prijavilo za finansijsku pomoć i povratak u domovinu, da je na 300 zahteva pozitivno odgovoreno, dok je 200 imigranata dobilo pomoć, preneo je Rojters.

Najveći broj imigranata koji se prijavio dolazi iz Ekvadora, zatim iz Kolumbije i Argentine, a španske vlasti procenjuju da bi oko 100.000 stranaca koji nemaju zaposlenje u toj zemlji moglo da dobije finansijsku pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: