Obama: Sa Rusijom iz početka

Novoizabrani predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da želi da "krene iz početka" kada su u pitanju odnosi sa Rusijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2008.

00:45

Default images

"Mislim da je za nas važno da krenemo iz početka kada su u pitanju odnosi SAD i Rusije", rekao je Obama za američku televiziju En-Bi-Si navodeći da želi da se sastane sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim i premijerom Vladimirom Putinom.

Kako je rekao, SAD žele da sarađuju sa Rusijom u "oblastima u kojima je to moguće", navodeći kao primer borbu protiv širenja nuklearnog naoružanja i borbu protiv terorizma.

Obama je, međutim, rekao da uloga Moskve u gruzijskom konfliktu i njen "preteći stav" prema susedima nisu "u skladu sa međunarodnim normama".

Putin je u četvrtak izjavio da Moskva "veoma računa" na pozitivne promene u politici nove američke administracije i da Rusija "već vidi pozitivne signale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: