"Polis" nastupili na Ušću

Britanska grupa "Polis" održala večeras koncert na Ušću pred 30.000 posetilaca, u okviru turneje na kojoj obeležava 30 godina od osnivanja.

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2008.

01:16

Default images

Ova "povratnička i oproštajna" turneja drži rekord po prodaji karata ove godine, kao i po zaradi u toku prošle godine. Večerašnji koncert u Beogradu biće jedini u ovom delu Evrope.

To je ujedno bila i jedina prilika da se Sting, Stjuart Koplend i Endi Samers vide ponovo na okupu, sudeći prema Stingovoj izjava da "Polis" neće nastaviti sa radom posle završetka ove turneje niti će ići na nove turneje.

Grupa je osnovana 1977. godine, objavila je pet studijskih albuma, dostigla svetsku slavu početkom osamdesetih godina, prodala oko 50 miliona ploča i raspala se 1986. Više od 20 godina kasnije popularni trio se okupio ponovo na ekskluzivnoj turneji u okviru koje iz Venecije stiže u Beograd.

Ivan Ivačković, PR menadžer koncerta, kaže da će grupa ostati u Beogradu nekoliko dana.

"Grupa 'Polis' stiže u Beograd u popodnevnim časovima i oni će pravo sa aerodroma ići na koncertni prostor na Ušću. Neće uopšte ići u hotel najverovatnije, u hotel će ići tek kada se završi koncert. To znači da od Beograda neće videti apsolutno ništa osim aerodroma i koncertnog prostora, ali pošto ostaju najmanje dva dana još u Beogradu, mi se nadamo da neće biti one uobičajne situacije karakteristične za sve najveće zvezde da se zatvore u hotel i nigde ne izlaze, nego da će poželeti možda da vide u kakav grad i u kakvu zemlju su došli”, kaže Ivačković.

"Predviđeno je da grupa svira oko dva sata, a set će biti sastavljen od najpopularnijih pesama grupe, kao i od nekih numera iz Stingove solo karijere. Zvuk će biti savršen", kaže Ivačković i otkriva neke prohteve članova grupe koji su, kako kaže, u granicama razuma.

"'Polis' dolazi sa kompletnom svojom produkcijom. Njihova prethodnica, da tako kažem, je bila na Ušću još pre nekoliko nedelja, videli su prostor, bili su zaista oduševljeni i rekli su – OK, mi ovde možemo da postavimo sve što imamo, oni dolaze u tzv. 'ful varijanti', i to će stvarno biti jedan vrhunski spektakl", najavljuje Ivačković .

"Ništa što su tražili nije izlazilo iz okvira zdravog razuma. Oni su tražili 30 telefonskih linija da imaju na koncertnom prostoru, tražili su da imaju Internet priključke čak i na bini. Recimo, da u gardarobi imaju tepihe koji su u orijentalnom stilu dizajnirani i da tu bude puno sveća nekih velikih itd. To je ambijent koji njima prija”, kazao je PR menadžer koncerta .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: