Koštunica: Kosovo nije gotova priča

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da događanja oko Kosova nisu završena priča i da ima mesta za optimizam u pogledu konačnog rešenja ovog problema.

Izvor: B92

Nedelja, 13.04.2008.

07:59

Default images

"Mnogi su mislili da će vreme učiniti svoje, da će Srbija leći na rudu i da će svet pristati na teško kršenje međunarodnog prava, ali nije bilo tako. Sama činjenica da je nepriznavanjem samostalnosti Kosmeta oko 150 država stalo na stranu Srbije, mnogo govori", rekao je Koštunica za TV Čačak.

On je naveo da je stvoren veliki i težak problem, jer je nekome bilo stalo da tamo napravi novu državu, ali ne zbog Albanaca, nego zbog interesa NATO-a.

"Sada, u vezi sa kosovskim problemom, stvari sve lošije stoje za one koji su priznali nezavisnost, a mnogo lakše nego što se očekivalo za samu Srbiju. Zbog toga mislim da ima mesta za naš optimizam", zaključio je Koštunica.

Premijer Koštunica je kazao da na Kosovu sada vladaju konfuzija, nerad i korupcija i da tamo funkcioniše samo američka baza "Bondstil".

Na pitanje kako kao pravnik ocenjuje tok sudskog procesa lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, Koštunica je odgovorio da je "sve to dosta neobično".

"Na čudan način svedoci optužbe postaju svedoci odbrane. Čudno je, takođe, da se ceo proces vuče toliko dugo. Postavlja se i logično pitanje kakva je svrha svega toga", rekao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: