Sreda, 02.05.2007.

12:42

Prednost Sarkozija pred drugi krug

Kandidat za predsednika Francuske Nikola Sarkozi, uoči drugog kruga izbora, ima prednost.

Izvor: Beta

Default images

Ipak, kako pokazuju nove ankete, razlika u odnosu na kandidatkinju socijalista Segolen Roajal je manja nego u prethodnoj anketi. Kako se navodi, kandidat konzervativaca Nikola Sarkozi bi u drugom krugu osvojio 52 odsto glasova, dok bi za Roajalovu glasalo 48 odsto Francuza.

Istraživanje je sprovedeno u ponedeljak, posle javne debate Roajalove i trećeplasiranog u prvom krugu izbora Fransoa Bajrua, na kojoj je kandidatkinja socijalista pokušala da pridobije birače centra za drugi krug.

Televizijski duel Sarkozi-Roajal zakazan je za danas. Oba kandidata nastoje da pridobiju glasove sedam miliona birača koji su u prvom krugu glasali za Bajrua.

Drugi krug izbora za predsednika Francuske održaće se u nedelju, 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: