ZA DVA-TRI MESECA BICE RASVETLJENA SVA POLITICKA UBISTVA

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2001.

21:33

Default images
Ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic je rekao da ce za dva-tri meseca biti rasvetljena sva krivicna dela politickih ubistava u Srbiji i dodao da ce svako ko je umesan u kriminal odgovarati, pa makar se radilo i o liderima DOS-a. "Svako ko pogresi bice podjednako na udaru zakona, bez obzira na njegovu politicku pripadnost ili funkciju koju obavlja u novoj vlasti", istakao je Mihajlovic je u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske. Mihajlovic je rekao da na njegovo ministarstvo do sada niko od lidera DOS-a nije vrsi pritisak i govorio koga treba uhapsiti i naglasio da se, sto se tice zadnjih hapsenja, ne radi ni o kakvim politickim progonima politickih protivnika DOS-a, prenosi Srna. On je napomenuo da je policija uspela da rasvetli slucaj Ibarske magistrale, uhapsi izvrsioce i dobije njihova priznanja, prema kojima se vidi da je sve organizovao bivsi sef tajne policije Rade Markovic. "Sada je samo pitanje da li ce on na sebe preuzeti istorijsku odgovornost i priznati da je on taj koji je naredio likvidaciju lidera opozicije u Srbiji, ili je to naredjenje dobio od nekog drugog", dodao je Mihajlovic. On je rekao da su ukinute dve sluzbe obezbedjenja u MUP-u Srbije, koje su formirane iz nepoznatih razloga, od kojih se jedna bavila samo obezbedjenjem Slobodana Milosevica, sa Sentom Milenkovicem na celu, a druga samo obezbedjenjem Milana Milutinovica. Govoreci o pronadjenom oruzju u Milosevicevoj vili, Mihajlovic je rekao da ce policija preko serijskih brojeva tog oruzja videti kod proizvodjaca u "Zastavi" ko je kupio oruzje i kome je ono isporuceno, o cemu ce javnosti biti obavestena. Mihajlovic je napomenuo da je oruzani otpor hapsenju Milosevica organizovala citava ekipa te da je policija osim tri osobe, koje su uhapsene na mestu, uhapsila i jos neka lica iz unutrasnjosti Srbije. On je ponovio da je ta grupa imala plan za pripremu haosa i opstenarodnog nezadovoljstva i ustanka, kojim je trebalo u drugoj plovini aprila na velicanstven nacin da se vrati Milosevic na vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: