Sreda, 14.03.2007.

17:39

Dekani: Korupcija je pošast

Korupcija na univerzitetu pošast je koju treba iskoreniti, jednoglasan je stav dekana fakulteta u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Taj stav je iznet na današnjoj sednici Senata Univerzita u Beogradu. Dekanka Fakulteta organizacionih nauka Nevenka Žarkić-Joksimović rekla je da je šokirana zbivanjima na kragujevačkom Pravnom fakultetu i da "trčkaranje" profesora iz Beograda u Kragujevac neće rešiti problem.

U izjavi za Betu dekan Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Dobrivoje Radovanovanović rekao je da se zalaže za formiranje antikorupcijskih komisija na fakultetima i da bi njihovi članovi trebalo da budu profesori i studenti.

"Jedna od mera mogla bi da bude i javno polaganje ispita, pred ostalim studentima i komisijom", predlaže Radovanović.

On ističe i da bi usled nedavnih korupcionaških afera profesori mogli da postanu žrtve studenata kojima se ne dopadaju i da je zbog toga važno obratiti pažnju na dokaze.

Dekan Veterinarskog fakulteta Velibor Stojić smatra da je korupcija na univerzitetu stvar kulture i civilizovanosti jednog društva.

Prema Stojićevim rečima, studenti na fakultetima razvijenijih zemalja polažu ispite bez ikakvog nadzora i ne pada im na pamet ni da prepisuju, a kamoli da plaćaju polaganje ispita.

Tokom afere "Indeks" privedeno je ukupno 12 profesora kragujevackog pravnog fakulteta, osumnjičenih za korupciju i primanje mita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: