Grejanje zavisi od kvoruma

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Valjevo Miroslav Rasulić kaže da grejna sezona u Valjevu nije počela zbog dugova, ali i kvoruma.

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2006.

10:35

Default images

Rasulić je rekao da na računu tog preduzeća nema dovoljno novca, da građani duguju za grejanje 43 miliona dinara, a Javno komunalno preduzeće Valjevo Naftnoj industriji Srbije 10 miliona za ranije isporučen mazut. "Sistem će ipak startovati s minimalnim zalihama rezervi goriva", kaže on.

Predsednik opštine Jovan Tomić rekao je novinarima da je od poslovnih banaka tražen kredit za nabavku mazuta za grejanje, a da će od NIS-a, ako kredit ne bude brzo odobren, biti tražen reprogram duga kako bi grejna sezona odmah počela.

Problem je nastao jer Opštinsko veće nije prihvatilo zahtev JKP Valjevo o poskupljenju grejanja, pa je JKP ušao u minus, a u lokalnom parlamentu zbog nedostatka kvoruma nije mogao biti usvojen zahtev za pozajmicu, kako bi grejna sezona mogla da počne.

Vladajuću koaliciju u Valjevu čine NS, SPS, SNS, SRS i PSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: