VUKOVIC: SRPSKA PLATFORMA - PRIVATNA INICIJATIVA KOSTUNICE

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2001.

14:04

Default images
Predsednik Izvrsnog odbora Demokratske partije socijalista Miodrag Vukovic izjavio je podgorickoj Pobjedi da platforma predsednika Savezne Republike Jugoslavije Vojislava Kostunice nije izraz politicke volje ili drzavnog stava SRJ i da nema podrsku predvidjenih najmanje 100.000 gradjana. Kako prenosi Fonet, Vukovic je rekao da se radi o Kostunicinoj privatnoj inicijativi u kojoj je previse pretpostavki.

"Vraca izbor Veca republika u skupstine republika, ali zadrzava proporcionalni princip i ide dalje, unosi unitarne elemente, jer kaze da poslanici u tom vecu nemaju imperativni mandat i treba da izrazavaju volju ne republika i skupstina koje su ih izabrale, nego volju biraca", izjavio je Vukovic. Po njegovom misljenju, to znaci "samo politicki zamotanije resenje" pretvaranja Veca republika u drugo Vece gradjana, sto je zeleo bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic.

"Sto se tice razresenja vlade savezne drzave, unosi princip koji dovodi u potpuno nesiguran polozaj 'manju ferderalnu jedinicu'. Po njegovom predlogu, vlada moze biti razresena vecinom u jednom vecu, sto znaci da poslanici u Vecu gradjana, gde je vecina poslanika iz Srbije, mogu 'svaki dan' obarati Saveznu vladu", zakljucuje Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: