Lajčak: Novi CG referendumski zakon

Izaslanik EU Miroslav Lajčak predložio je parlamentarnim partijama da dopune postojeći Zakon o referendumu ili usaglase novi.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2006.

10:56

Default images

Izvori iz crnogorskih partija rekli su Beti da je slovački diplomata u dokumentu koji je juče podelio čelnicima vlasti i opozicije, naveo da je potrebno razmotriti usaglašavanje nivoa određene većine potrebne za odluku o državnom statusu.

Formulacija pitanja na referendumu o državnom statusu Crne Gore mora biti jasna i precizna, a procedura za usaglašavanje pitanja mora biti regulisana zakonom. Lajčak sugeriše da bi se mogla razmotriti mogućnost sa dva alternativna pitanja, ali samo sa mogućnošću pozitivnog odgovora.

Specijalni izaslanik visokog predstavnika EU Havijera Solane predlaže jednaku mogućnost pristupa obe strane javnom radiju, televiziji i štampi, dok privatnim medijima sugeriše da sačine "pravilnik za ponašanje" tokom kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: