Kontrola poslaničkih troškova

Da li će narodni poslanik i dalje biti jedan od najbolje plaćenih poslova u Srbiji znaće se posle sednice Administrativnog odbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2006.

20:53

Default images

Naime, na sednici u sredu će se raspravljati o predlogu izmena Odluke o poslaničkoj naknadi, na osnovu koje su poslanici podizali velike količine novca kao naknadu za dolazak na svoj posao.

Odbor će raspravljati o predlogu radikala da se daje naknada troškova prevoza samo za jedan dolazak i povratak nedeljno kada skupština zaseda više dana i o predlogu G17plus da poslanici naknadu pravdaju fiskalnim računom.

Povećanje poslaničke plate preko lažnih putnih troškova nije nova pojava u srpskom parlamentu. Međutim, tek nakon što je u javnost procurela informacija da je jedan poslanik radikala uzeo, neverovatnih, 19.000 evra za putne troškove, Administrativni odbor Skupštine počeo je da se bavi ovim problemom. Iako i radikali i G17 plus kažu da su spremni na kompromis kako bi se izmenio propis o poslaničkoj naknadi, čime bi se sprečila ova pojava, veliki problem bi mogao biti fiskalni račun.

Naime, dok u G17 plus smatraju da je fiskalni račun jedan od najboljih načina da se opravdaju troškovi, radikali smatraju da visina troškova mora biti limitirana na 2.700 dinara: "Od čega fiskalni račun, od benzina ili putarine, ne znam vise od čega bi jos mogli da imaju fiskalni račun. To nije rešenje već je rešenje da se pronadje način kako poslanik mora da dokaže svoje troškove", kaže Tomislav Nikolić (SRS).

Inače, kako B92, nezvanično saznaje, iako je prva sednica Skupštine Srbije u 2006 godini, zakazana za 6. februar, postoji mogućnost da ona bude odložena za početak marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: