Rekonstrukcija nije održana

U kasarni u Topčideru, uprkos najavama, u ponedeljak nije obavljena rekonstrukcija pogibije dva vojnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2004.

08:05

Default images

Kako B92 nezvanično saznaje, razlog leži u činjenici da su rekonstrukciju za isto vreme zakazali i vojni i istražni organi. Pravni zastupnik porodice Milovanović Jovica Mitić izjavio je da postoji dogovor s načelnikom Generalštaba i ministrom odbrane da niko ne daje komentar povodom tog slučaja.

Vojni tužilac Nikola Petković potvrdio je za B92 da je Vojni sud uradio rekonstrukciju.pogibije dva vojnika u kasarni na Topčideru. Petković je rekao da je rekonstrukcija vojnih istražnih organa zakazana ranije i da ne zna da li je i Komisija trebalo da izvrši rekonstrukciju događaja"

Prelević je ranije izjavio da za sada postoje dva scenarija o uzrocima smrti dva vojnika. "Po jednoj verziji, ubio ih je neko treći, a po drugoj su se poubijali međusobno. Kada posle rekonstrukcije utvrdimo koji je scenario moguć, biće utvrđeno koji scenario otpada. Komisiju je formirao Vrhovni savet odbrane i mi smo obavezni da mu podnesemo izveštaj. Sudska medicina je upravo završila svoje nalaze i dala mišljenje, a balističari čekaju sudsku medicinu i još dve provere, koje su vezane za projektile", rekao je Prelević u emisiji TV B92 "Utisak nedelje".

On je tom prilikom naveo i da je mesto pogibije dva vojnika narušeno jer je neko tražio prosejavanje terena. "Ceo slučaj je u sudsko-medicinsko-balističkom smislu komplikovan. Bilo bi lako kada bi bio slučaj da su se oni međusobno ubili, ali tragovi ne odgovaraju tome. S druge strane, postoje tragovi koje morate razjasniti da biste se uverili da je bilo treće osobe. Vojnici koji su prvi stigli na mesto pogibije dirali su oružje, a deo čaura je nađen naknadno", rekao je on i najavio da će prvi rezultati istrage biti poznati do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: