U sredu o rebalansu budžeta

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2004.

16:36

Default images
U sredu će se pred poslanicima republičkog parlamenta naći predlog rebalansa budžeta koji je pripremila Vlada Srbije.

Za sada je neizvesno da li će Vladin predlog dobiti podršku. U vladajućoj koaliciji očekuju da će ovaj predlog dobiti podršku poslanika, ali šef poslaničkog kluba DSS-a, Miloš Aligrudić, rezervisan je po tom pitanju. "Sama rasprava će da pokaže da li će rebalans biti usvojen. Prave se konsultacije u vezi s tim i videćemo kako će sve to da se razvija", kaže Aligrudić.

Još uvek je neizvesno da li će socijalisti podržati Vladin predlog kao što su svojevremeno podržali usvajanje budžeta za ovu godinu. Funkcioner SPS-a, Zoran Anđelković, kaže da će njegova stranka odlučiti o tome tek kada ministar finansija u Skupštini predstavi rebalans budžeta. Na pitanje da li će opstanak vlade biti doveden u pitanje ukoliko Vladin predlog ne dobije podršku socijalista, Anđelković je za B92 rekao: "Vlada niti pada niti prolazi time što se usvaja ovakva ili onakav budžet. O rebalansu budžeta se razgovara. Ako se ne usvoji, pregovara se o tome, pa se ti detalji usaglašavaju. Kad se predloži rebalans, onda će se na poslaničkoj grupi SPS-a raspravljati, ne zavisi to od pojedinaca."

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže u izjavi za B92 da njegova stranka neće glasati za rebalns budžeta. Na pitanje da li mogućnost da rebalans budžeta ne bude usvojen otvara nove probleme na političkoj sceni Srbije, Pajtić  odgovara: "Ne može biti opoziciona stranka kriva zbog toga što vlada vodi lošu finansijsku politiku. Argument da opoziciona stranka treba da izglasava loše rebalanse i da omogućava lošu, neefikasnu, neracionalnu ekonomsku politiku vlade ne može da stoji. U svakom slučaju, vlada je bila konstituisana mimo DS-a i ne postoji politički razlog koji bi opravdao glasanje DS-a za ovakav rebalans."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: