Mladić uslov za ulazak SCG u NATO

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2004.

12:38

Default images

Uslovi za ulazak SCG u Partnerstvo za mir su izručenje Ratka Mladića i povlačenje tužbe protiv NATO.

Ambasador u ministarstvu spoljnih poslova državne zajednice Branislav Milinković je na okruglom stolu s temom "Srbija i Crna Gora u partnerstvu za mir: Kada i kako?", ocenio da je i NATO paktu važno da SCG postane njegov član jer se time zaokružuje njegov bezbedonosni koncept.

Prema njegovim rečima, pozitivan odnos NATO-a prema SCG ogleda se i u tome što je na poslednji samitu te organizacije, kao specijalni gost bio pozvan predsednik SCG Svetozar Marović . "Konkretna saradnja izmedju NATO-a i vojske SCG se mogla videti i u martovskim dogadjajima na Kosovu, kada su dve armije blisko saradjivale", kazao je Milinković.  Predstavnik fondacije Fridrih Ebert Štiftung Štefan Denet kazao da bi ulazak SCG u Parntnerstvo za mir i NATO trebalo da budu glavni ciljevi SCG u priključenju evropskim integracijama.

Okrugli sto s temom "Srbija i Crna Gora u Partnerstvu za mir: Kada i kako?" organizovali su Fakultet političkih nauka, Evropski forum i fondacija FES.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: