Nedelja, 04.07.2004.

13:57

SNV protiv izručenja generala Hagu

Izvor: Beta

Default images

SNV severnog Kosova i Metohije osudilo je "svaki pokušaj izručenje četvorice srpskih generala i heroja" Hagu.

U saopštenju Srpskog nacionalnog veća ocenjuje se da generale Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića, Sretena Lukića i Vlastimira Djorđevića treba "nagraditi što su se u najtežim trenucima" za Srbiju i srpski narod "poneli hrabro i profesionalno".

"Otpor naših bezbednosnih snaga zajedničkoj agresiji NATO saveza i albanskih terorista može se tretirati jedino kao legitimna borba za odbranu svoje teritorije i naroda", navodi se u saopštenju. SNV severnog Kosova i Metohije smatra da je "ne samo iluzorno pominjati nekakvu 'odgovornost' četvorice srpskih generala već je neophodno da se srpska vojska i policija što skorije vrate na Kosmet i zaštite preostale Srbe od novih zločina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: