Nova sintetička droga na ulicama Srbije odnosi živote

Nova sintetička droga na ulicama Srbije odnosi živote mladih.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

20:09

Nova sintetička droga na ulicama Srbije odnosi živote
screenshot/Prva

Prema nepotvrđenim informacijama, troje tinejdžera koji su umrli u poslednjih 10 dana, konzumirali su novu, mnogo jaču vrstu ekstazija poreklom iz Kine.

Troje tinejdžera koji su umrli u proteklih desetak dana, navodno su konzumirali novu vrstu ekstazija, koja na sebi ima sliku bika i naziv red bul, i koja je čak pet puta jača od do sada poznatih.

Troje tinejdžera koji su umrli u proteklih desetak dana, navodno su konzumirali novu vrstu ekstazija, koja na sebi ima sliku bika i naziv red bul, i koja je čak pet puta jača od do sada poznatih.

Nekadašnji operativac na suzbijanju narkomanije, Lambe Đorejlijevski smatra da sve kreće iz kuće.

“Mnogi kažu da su roditelji najslabija karika u čitavoj priči oko narkomanije, ali definitivno nisu jedini u čitavoj priči. Roditelji moraju da budu svesni da se pojavljuju nove psihoaktivne supstance, moraju da se obaveste o svim tim supstancama koje se nalaze na ulici, moraju da isprate njihovo dete u odrastanju, u svim tim zamkama”, rekao je on.

Postoje i instant testovi za drogu, koji putem pljuvačke, ili mokraće odmah pokažu da li je neko konzumirao drogu, i koju vrstu.

Poslednji smrtni slučajevi upalili su alarm, pa ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavljuje ozbiljniju borbu protiv narkomanije, u koju će biti uključeni i policija, tužilaštvo, ministarstva zdravlja i prosvete.

“Ući će se u svaku školu, i osnovnu i srednju, prići će se svakom detetu, održaće se predavanje, insistiraćemo na slikama. Pošto taj period, njima će najbolje ostati u pamćenju slike, oni vide kako izgledaju te osobe koje koriste tu drogu, šta im se dešava, kroz šta oni prolaze, mislim da je to jedan od načina da shvate ozbiljnost svega toga”, naveo je ministar Zlatibor Lončar.

Lončar najavljuje i zakup termina na televizijama, kroz koje bi se roditelji edukovali kako da prepoznaju da njihovo dete ima problem sa narkoticima, i šta da rade u takvim situacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: