GREJEM: MEDJUNARODNA ZAJEDNICA CE POMOCI KOSTUNICI

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2000.

19:31

Default images
Medjunarodna zajednica je odlucna da pomogne demokratskom procesa u SRJ. Ono na sta razlicita moguca resenja, koja se traze na nivou republicke ili Savezne vlade, mogu da uticu jeste oblik i forma te pomoci, izjavio je za Radio B92 otpravnik poslova delegacije Evropske komisije u Beogradu Majkl Grejem, i dodao: "Ako budemo uvereni da radimo sa demokratskom vladom koja je legitimna i odgovorna prema onima koji su legitimno izabrani na izborima, a to se pre svega odnosi na predsednika Kostunicu, onda mislim da sa njima mozemo da radimo, ukoliko uz to dobijemo pune garancije od predsednika. To je ipak politicko pitanje u koje ja ne bih zeleo previse da ulazim. U svakom slucaju mi cemo nastaviti da pruzamo pomoc predsedniku Kostunici i demokratskim snagama i to cemo ciniti na nacin koji pomaze demokratsko rukovodjenje zemljom", rekao je Grejem za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: