Počeo generalni štrajk u Krušiku

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

16:48

Default images

Radnici Namenske proizvodnje valjevskog "Krušika" od ponedeljka su u generalnom štrajku, iako je na sastanku Upravnog odbora te kompanije usvojena ostavku generalnog direktora tog preduzeća Radivoja Milutinovića. Predsednik Štrajkačkog odbora, Miloš Mandić, izjavio je novinarima da radnici nisu zadovoljni time što je Upravni odbor, koji je u petak zasedao u Beogradu, prihvatio Milutinovićevu ostavku bez razgovora o njegovoj odgovornosti.
"Predsednik Upravnog odbora, general-major Milun Kokanović, obećao je da će se o Milutinovićevom učinku razgovarati na prvom narednom sastanku Upravnog odbora kada će biti govora i o njegovoj eventualnoj odgovornosti", izjavio je Mandić.

Štrajkački odbor "Krušikove" Namenske pozvao je republičke ministre za privredu i kapitalne investicije, Dragana Maršićanina i Velimira Ilića, da nekadašnjem valjevskom gigantu "pomognu konkretnim merama". Te mere odnose se na obezbeđenju posla i novca za isplate četvoromesečnih zaostalih zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: