ALBANSKA STAMPA U PANICI ZBOG STAVA ZAPADA PREMA KOSTUNICI

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2000.

15:58

Default images
Pristinska stampa na albanskom jeziku u nedelju sa dosta panike procenjuje da bi Vojislav Kostunica, kao novi jugoslovenski predsednik, uticao na medjunarodne krugove da status Kosova bude resen u okvirima SR Jugoslavije. Baveci se situacijom nakon proslonedeljnih izbora u SRJ, dnevnik "Dita", u tekstu pod naslovom "Noz u ledja ili voda u mlinu nezavisnosti", iznosi stavove vodecih cinilaca medjunarodne zajednice da bi sankcije Srbiji bile ukinute ukoliko bi Kostunica postao predsednik Jugoslavije. Ovakvi stavovi Zapada ostavljaju "prostor za sumnju da se moguce resenje statusa Kosova vidi i unutar Jugoslavije, u okviru medjunarodnih inicijativa za regionalno integrisanje", istice "Dita", prenosi beta. Pristinski nedeljnik "Zeri", baveci se mogucim odrazima politickih promena u Jugoslaviji na Kosovo, ocenjuje da su "Srbi u Beogradu izgubili pravo ne samo da vladaju na Kosovu, nego da o Kosovu i razgovaraju". Prema navodima "Zerija", o Kosovu ne moze da razgovara ni "takozvana opozicija u Srbiji, koja je na celu sa Kostunicom", kako se navodi, "za vreme vladavine Milosevica - vrhovnog komandanta srpskog militarizma, bila u redovima paramilitaraca". "Zeri", podvlaci da je "Srbija okoncala svoju misiju na Kosovu i da o njemu mogu da razgovaraju samo Albanci i Evropska unija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: