Sreda, 27.09.2000.

15:38

AMERICKI LISTOVI O IZBORIMA U SRJ

Izvor: B92

Default images
"Los Andjeles tajms" u sredu pise da preliminarno prebrojavanje glasova jasno pokazuje da je sadasnji predsednik SRJ Slobodan Milosevic izgubio a da je opozicioni kandidat Vojislav Kostunica pobedio sa velikom razlikom. Milosevic je ucinio sve da pokrade izbore uznemiravanjem protivnika i upustanjem u masovno prepravljanje rezultata, pise list a prenosi radio stanica Glas Amerike. Dnevnik "Boston gloub" podrzava to sto verovatni pobednik izbora ne pristaje da preda svog prethodnika snagama NATO. "Gospodin Kostunica je mudro izjavio da ako bude izabran nece predati Milosevica Haskom sudu za ratne zlocine", pise list. "To obecanje ne samo da godi srpskom nacionalnom ponosu vec pokazuje i mudar takticki zakljucak da se nista nece promeniti u Jugoslaviji dok se Milosevic ne smeni sa vlasti a da se uprkos izbornim rezultatima ne moze ocekivati od despota da napusti svoju rezidenciju ako ce mu sledece boraviste biti zatvorska celija", dodaje "Gloub". "San Francisko kronikl" navodi da je Milosevic "izgubio u svom najnovijem politickom kockanju" Dnevnik "Njujork tajms" upozorava da bi opozicija trebalo da bude na oprezu od osipanja energije i da opozicioni lideri planiraju nove mitinge veceras u mnogim gradovima, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: