DOS predlaže novu sednicu sa raspravom o 1.000 dana rada Vlade

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2003.

21:21

Default images

Nakon što je posle gotovo devet sati odlaganja početka sednice potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić u utorak predveče obavestila poslanike da se sednica, zbog isteka današnjeg radnog vremena Parlamenta, pomera za četvrtak, poslanička grupa DOS-Reforme Srbije predložila je predsednici parlamenta Nataši Mićić sazivanje Druge sednice drugog redovnog zasedanja Skupštine Srbije. Na toj, novoj sednici, razmatrali bi se izveštaji o radu Vlade Srbije u proteklih 1.000 dana i o radu predsednice Skupštine. “Mi želimo da se u Skupštini Srbije podhitno raspravi o poverenju Vladi, odnosno o poverenju predsednici Skupštine, da taj prenos bude direktan i da to ide na našu inicijativu, pošto smo mi kao koalicija odgovorni, kako za predlaganje i za rad republičke Vlade, tako i za rad predsednika Narodne skupštine. U tom smislu mi kao koalicija imamo i najveći legitimitet za takav predlog. Ne želimo da u toku predsedničke kampanje nedeljama traje inicijativa i akcija Srpske radikalne stranke sa govornice Narodne skupštine u direktnom prenosu. Mislimo da bi to bilo monopolisanje direktnih prenosa i institucija Narodne skupštine u korist predizborne kampanje Tomislava Nikolića i na ovakav način takvu inicijativu ćemo preduprediti”, rekao je Pajtić.

U slučaju da predsednica parlamenta prihvati predlog poslaničke grupe DOS-Reforme Srbije, sednica koja je trebalo da počne danas, a pomerena je za četvrtak, bila bi odložena, rekao je Pajtić. On kaže da je to po poslovniku moguće. Time bi bilo odloženo i izjašnjavanje o poverenju Vladi i predsednici Skupštine, a na sednici koju traži poslanička grupa DOS-Reforme Srbije poslanici bi se izjašnjavali samo o pomenutim izveštajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: