Održana prva telekonferencija između SAD i SCG

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2003.

21:52

Default images

U prostorijama Britanskog saveta u Beogradu u četvrtak je održana prva međunarodna telekonferencija između Vašingtona i Beograda. Vašingtonski učesnici konferencije su bili predstavnik SCG u Svetskoj banci Dragana Ostojić i član instituta Svetske banke Đorđija Petkoski dok su im sagovornici u Beogradu bili članovi privredne komore i predstavnici većih srpskih kompanija poput NIS-a, Tigra, Tehnogasa, Bambija i drugih. U svom predavanju Đorđija Petkovski je, govoreći o mogućnostima ulaganja u srpsku privredu, rekao da je bitno da se privlače investitori koji će uvesti nove tehnologije i istakao je da je za kapital od predsudnog značaja politička stabilnost zemlje.

Današnja sesija je bila promotivna i imala je za cilj da podstakne novi način razmišljanja i upotrebu novih tehnologija u poslovnoj komunikaciji. U narednih pet dana biće održano još nekoliko telekonferencija koje će se bavit društvenim problemima, kulturom, i sportom. Pokretač projekta je organizacija "Grupa eksperata za prosperitet Srbije" u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: