Papandreu se oprostio od srpskog premijera

Izvor: B92

Subota, 15.03.2003.

15:08

Default images
Šef grčke diplomatije i predsedavajući Saveta ministara Evropske unije Jorgos Papandreu oprostio se od Zorana Đinđića, uz obećanje da će pomoći ostvarenje sna srpskog premijera, da Srbija i Crna Gora konačno postanu deo Evrope. "Naša je volja kao EU, i u ime svih svojih kolega, obećavam tebi i Srbiji i Crnoj Gori da ćete biti deo evropske porodice. Obavezujem se da će, Zorane, tvoj san biti realizovan", rekao je Papandreu govoreći nad grobom premijera Srbije.

Panpandreu je istakao da stoji u "neverici i žalosti", deleći bol sa porodicom Đinđić i svim prijateljima koje Zoran Đinđić ima širom sveta.  "Stojimo predani tvojoj viziji, koju si dao svojoj zemlji. U ovom trenutku tragedije, tvoje vizije ostaju žive, a zločinci neće ostati nekažnjeni. Oni moraju biti privedeni pravdi", rekao je Papandreu. "Sećam se snova o kojima smo zajedno pričali, da naš prelepi region Balkana bude miran i prosperitetan. Sećaću se tebe, tvoje sigurnosti da će se ostvariti tvoji snovi", kazao je Papandreu. On je obraćanje završio rečima na grčkom, a potom i srpskom jeziku: "Zbogom, prijatelju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: