Nedelja, 30.04.2023.

10:50

Brnabić se sastala sa Plenkovićem u Zagrebu FOTO/VIDEO

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Zagrebu sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Izvor: Tanjug

Brnabić se sastala sa Plenkovićem u Zagrebu FOTO/VIDEO
Pedja Vuckovic

Brnabić će kasnije danas učestvovati na četvrtoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u glavnom gradu Hrvatske.

U delegaciji sa premijerkom Brnabić je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Pored delegacija iz Srbije i Hrvatske, Velikoj skupštini prisustvovaće i visoka delegacije iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske.

Na skupštini će se okupiti članovi SNV-a i predstavnici srpske nacionalne manjine iz više od 150 opština, gradova i županija, kao i predstavnici organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj.

Plenković: Otvorena pitanja treba rešavati dijalogom

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL KASAP/bs
Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je danas posle susreta s premijerkom Srbije Anom Brnabić da otvorena pitanja između dve države treba rešavati dijalogom.

"U dijalogu treba da nastavimo da rešavamo otvorena pitanja i unapređujemo privrednu, prometnu i energetsku saradnju. Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske u Hrvatskoj", napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Vlade Hrvatske danas je u Zagrebu primio premijerku Srbije koja je doputovala na Veliku skupštinu Srpskog narodnog veća.

Predviđeno je da se premijeri dve zemlje prigodno obrate učesnicima skupa.

Nakon sastanka premijerka Srbije se oglasila i na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

22 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: