Ponedeljak, 28.11.2022.

07:34

Katastrofa u Italiji: Raste broj mrtvih, sve opustošeno FOTO

Raste broj žrtava klizišta koje se aktiviralo u južnom italijanskom ostrvu Iskija, nakon jake kiše.

Izvor: Tanjug

Katastrofa u Italiji: Raste broj mrtvih, sve opustošeno FOTO
EPA-EFE/ANSA

Prema po slednjim informacijama, stradalo je najmanje sedam osoba, uključujući bebu staru tri nedelje, brata (5) i sestru (11). Klizište je opustošilo gradić Kazamičola, saopštila je kancelarija prefekta Napulja.

Vlasti Napulja su juče potvrdile da se pet osoba i dalje vodi kao nestalo i dodale da postoji strah da su one zatrpane ispod urušene zemlje. Preostale žrtve su roditelji bebe, lokalni stanovnik (31) i bugarski turista, preneo je AP. Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povredjene, a više od 160 je raseljeno.

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana u nedelju i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga, preneo je AP.

"Vlada izražava bliskost sa gradjanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama", navodi se u saopštenju italijanske premijerke Đorđe Meloni.

Veoma jaka kiša pokrenula je u subotu pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: