Sreda, 27.09.2017.

08:18

Skupština: Odmah dve opomene poslanicima

U Skupštini nastavljena rasprava o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja. Odmah na početku sednice izrečena po jedna opomena.

Izvor: Beta

Skupština: Odmah dve opomene poslanicima
Tanjug, arhiva

Opomene su dobili poslanici Demokratske stranke Radoslav Milojičić i Aleksandra Jerkov.

Milojičić je na početku rada reklamirao povredu Poslovnika i zamerio predsednici Skupštine Maji Gojković zato što je juče u 20.45 prekinula sednicu parlamenta i ocenio da je to učinila kako bi građani slušali "najnovije laži, laži braće Grim".

Gojković ga je prekinula i oduzela poslaničkoj grupi DS dva minuta od diskusije i onemogućila im obrazlaganje jednog amandmana.

Milojičić i Jerkov su potom želeli da govore po Poslovniku i dovikivali iz poslaničke klupa, ali im je Gojković rekla da ne viču, a potom izrekla opomenu.

Milojičić je pitao zašto su dobili opomene ističući da ona ne želi da ih gleda i ne vidi da su podigli Poslovnik te da ne postoji drugi način da joj daju do znanja da žele da govore nego da joj to kažu.

Gojković im je kazala da namerno zloupotrebljavaju instituciju povrede Poslovnika jer povreda "mora da se dogodi neposredno, a ne juče a vi nemate vremena pa ne sedite u skupštini nego sad maltreitirate povredama Poslovnika koje su izmišljene".

Poslanici su potom nastavili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja. Opozicija smatra da će predloženi zakoni uticati na nezavisnost visokog obrazovnog sistema dok prema obrazloženju Vlade Srbije koja je podnosilac zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja taj akt treba da predstavlja krovni prosvetni zakon, kojim se daje veća autonomija ustanovama u obrazovanju.

Raspravu u Skupštini su obeležile oštre polemike i opomene koje su izricane poslanicima opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: