Ponedeljak, 25.11.2019.

15:05

Libijske snage greškom oborile amerilčku bespilotnu letelicu

Libijske snage koje pokušavaju da zauzmu Tripoli oborile su prošle nedelje iznad glavnog grada greškom američku bespilotnu letelicu, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Libijske snage greškom oborile amerilčku bespilotnu letelicu
Ilustracija: Depositphotos/ fiftycents

Američka vojska je objavila da je izgubila u četvrtak jednu bespilotnu letelicu prilikom procenjivanja bezbednosne situacije i praćenja aktivnosti ekstremista.

Komanda američkih snaga u Africi nije iznela detalje, navodeći samo da je u toku istraga.

Samoproglašena Libijska nacionalna armija (LNA), koju predvodi general Halifa Hifter, pokrenuo je u aprilu ofanzivu za osvajanje Tripolija nakon što su prethodnih godina od Islamske države zauzeli veći deo istočnog dela Libije, podseća AP.

Libija je sada podeljena na vladine snage na istoku koje su se priklonile Hifteru i na onu vladu u Tripoliju na zapadu, koju podržavaju Ujedinjene nacije.

Zvaničnik LNA rekao je da su pomešali američku bespilotnu letelicu s dronom turske proizvodnje koji koristi snage priklonjene vladi u Tripoliju.

Pre nekoliko dana, pripadnici LNA su oborili i italijansku bespilotnu letelicu jugoistočno od Tripolija.

LNA je uputila izvinjenje zbog obaranja američke bespilotne letelice i pristala da sa, kako je kazao zvaničnik tih snaga, Amerikancima koordiniše operacije iznad Tripolija i okolnim oblastima da bi se sličini incidenti izbegli u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: