Sreda, 16.09.2020.

10:15

Poruka Lukašenku: Ako siđe s vlasti, mirnim putem...

Bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska kaže da je opozicija spremna da pruži "bezbednosne garancije" predsedniku Aleksandru Lukašenku

Izvor: Tanjug

Poruka Lukašenku: Ako siđe s vlasti, mirnim putem...
Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Tihanovska navodi da će opozicija to učiniti ako Lukašenko odstupi sa vlasti mirnim putem.

Na pitanje novinara da li će bezbednosne garancije biti date Lukašenku, ukoliko mirno odstupi s vlasti, Tihanovska je rekla da je to nešto o čemu se može razgovarati.

"Naravno, ako ode mirno, postoji takva mogućnost, čak mogu da kažem i uverenje. Lično moram da govorim u ime svih ljudi, a mišljenje svih ljudi biće biće uzeto u obzir u ovom slučaju", rekla je Tihanovska, a prenosi TAS.

Ona je dodala da bi predsednik Belorusije mogao da dobije i više.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu sa osvojenih 80.1 odsto glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska, koja je zvanično osvojila 10,12 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: