Utorak, 12.03.2019.

08:14

Američki stručnjaci stigli u Etiopiju zbog srušenog aviona

Tim američkih vazduhoplovnih stručnjaka stigao je na mesto pada "Boinga 737 MAX", nedaleko od etiopijske prestonice, Adis Abebe.

Izvor: Tanjug

Američki stručnjaci stigli u Etiopiju zbog srušenog aviona
Foto: Tanjug/AP

Avion "Etiopijen erlajnsa" srušio se u nedelju šest minuta posle poletanja za Keniju, i u toj nesreći svih 157 putnika i članova posade je izgubilo život.

Američki avio stručnjaci priključili su se istrazi, koju sprovode etiopijske vlasti zajedno sa susednom Kenijom ali i stručnjacima iz drugih zemalja.

Uzrok pada, zasad, nije utvrđen.

Glavni pilot uputio je nakon poletanja poziv za pomoć, posle čega je kontakt s avionom izgubljen.

U toj nesreći poginuli su državljani iz čak 35 zemalja, među njima i Srbin.

Etiopske vlasti su potom saopštile da su prizemljile celokupnu flotu "boinga 737 MAX" koju poseduje odnedavno, budući da se radi o potpuno novim letelicama koje su u Etiopiju stigle u novembru 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: