Utorak, 05.12.2023.

14:07

Potvrđena optužnica protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja para

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Izvor: Tanjug

Potvrđena optužnica protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja para
Ilustracija: Depositphotos/ suwannar1981.gmail.com

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

16 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: