Subota, 01.02.2020.

12:39

"Dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i vaše kuće ovako pretraživali" VIDEO

Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević održao je konferenciju za medije povodom pretresa porodične kuće i hapšenja njegove majke.

Izvor: B92

Printskrin/Facebook/Demokratski front

Knežević je povodom hapšenja njegove majke i brata od strica rekao da su vlasti imale naredbu o hapšenju tri dana, ali da se čekalo da on i njegov brat sa kojim živi u porodičnoj kući napuste Crnu Goru kako bi organizovali "akciju protiv žene od 69 godina".

On ističe da je tek nakon "kontinuiranog insistiranja" njegove majke da joj objasne o čemu se radi, pripadnici policije pokazali naredbu sudije Osnovnog suda od 28. januara za pretres jer sumnjiče da je njegov brat držao eksplozivne materije i oružje u porodičnoj kući.

"Policija i svi koji su ovo naredili i uradili su već tri dana znali da postoji naredba i mogli su da izvrše pretres kuće kad smo tu bili brat i ja, nego su čekali da moj brat napusti Crnu Goru, da ja odletim za Beograd u popodnevnim časovima i onda su organizovali akciju na ženu od 69 godina".

Upad policije u porodičnu kuću je opisao na sledeći način:

"Demolirali su kuću i uperili duge cevi u ženu od 69 godina, nastavnicu u penziji. I to im je bilo malo, pa su demolirajući moju porodičnu kuću polomili fotografiju mog pokojnog oca i bacili je na pod, što je moju majku dodatnu iziritiralo. Zbog toga im je uputila nekoliko kletvi – dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i dabogda vama ovako vaše kuće pretraživali. To je uznemirilo jedno 50-ak pripadnika policije pod fantomkama bez očiju, obraza i stida, pa su ženi stavili lisice na ruke, odveli je u Centar bezbednosti, a kasnije je spustili u čuvenu 'betonjerku' sa namerom da podignu krivičnu prijavu protiv nje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: