MATIC: MOGUCNOST MANIPULACIJE BIRACKIM SPISKOVIMA

Izvor: B92

Subota, 24.06.2000.

17:47

Default images
Savezni ministar za informacije Goran Matic upozorio je u subotu u Novom Sadu na opasnost od manipulacija birackim spiskovima, ciji su kreatori, kako je rekao, aktuelne lokalne vlasti u glavnom gradu Vojvodine, javio je Tanjug. "Vrseci redovnu kontrolu, inspekcija Ministarstva pravde Republike Srbije ustanovila je niz zloupotreba na birackim spiskovima. U protekloj godini registrovano je 42.000 promena na tim spiskovima koji nisu u skladu sa Zakonom o upravnom postupku", rekao je Matic u razgovoru sa predsednicima i poverenicima Jugoslovenske levice u glavnom gradu Vojvodine. Aktuelna novosadska vlast je, prema njegovim recima, taj posao nezakonito poverila Javnom preduzecu "Informatika", koje samostalno prekraja biracke spiskove bez ikakvog pravnog osnova i odgovarajucih resenja. "Do danas taj broj fantomski pojavljenih navodnih biraca popeo se na 60 000", rekao je ministar Matic. Prema njegovom misljenju, ukoliko se ove zloupotrebe hitno ne otklone, u Novom Sadu ne postoje nikakvi uslovi za realno utvrdjivanje birackog tela i legalno sprovodjenje izbora. Republika Srbija bi to pitanje, kako je naglasio, trebalo da resi na osnovu pravne i normalne procedure, a ukoliko bude trebalo i putem privremene uprave, jer je nemoguce tolerisati toliki broj manipulacija birackim spiskovima za koje ne postoji nikakav zakonski osnov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: